close pop up
Χρησιμοποιηστε την εφαρμογη μας
και επωφεληθειτε των πλεονεκτηματων & λειτουργιων της.
συνεχεια στην εφαρμογη
Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.
Συμφωνω
facebook
youtubeinstagram

Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου;


Η θεραπεία που ταιριάζει στις δικές μου ευρυαγγείες...

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων, για την αντιμετώπιση των μικρών ανεπαρκών φλεβών απαιτείται συνδυαστική και συνεργική θεραπεία, δηλαδή Σκληροθεραπεία Ευρυαγγειών και Ακτινοβόληση με ειδικά LASER Ευρυαγγειών.

Δείτε παρακάτω πώς γίνονται οι δύο αυτές σύγχρονες τεχνικές...
 
 
 

Ποιός είναι ο στόχος και των δύο θεραπειών;


Βασική θεραπευτική αρχή των μεθόδων είναι η όσο το δυνατό αναίμακτη και ατραυματική καταστροφή των υποκείμενων αγγείων, εντός των οποίων δημιουργείται λίμναση-στάση του φλεβικού αίματος και παθολογική αύξηση της πίεσης του.

Η εξάλειψη των εστιών φλεβικής λίμνασης εντός του δέρματος και του υποδορίου αποκαθιστά την μικροκυκλοφορία αυτών, ενώ παράλληλα βελτιώνει την επιβαρυμένη αισθητική.

Πως γίνεται η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας των ευρυαγγειών;


Η επιλογή της κατάλληλης κάθε φορά θεραπευτικής προσέγγισης των ευρυαγγειών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.


Αναμφίβολα, ο σημαντικότερος παράγοντας είναι το ΕΙΔΟΣ των παθολογικών αγγείων...

 
Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 1

Δικτυωτές και Αραχνοειδείς Φλέβες

 

  • Ευρυαγγείες μπλε ή ιώδους χρώματος (2-4cm)

Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 2

Οι χρώματος μπλε ή και ιώδους και διαμέτρου 2 με 4 χιλιοστά ευρυαγγείες, ή αλλιώς γνωστές ως δικτυωτές και αραχνοειδείς φλέβες, συγκλείονται αποτελεσματικότερα (και με λιγότερες επιπλοκές) με την χρησιμοποίηση διοδικών LASER ή και με Pulsed-dye LASERόταν βρίσκονται σε σχετικά βαθύτερα σημεία του δέρματος.
 
Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 3

Αντιθέτως, στην περίπτωση που είναι επιφανειακότερες ευρυαγγείες, δύνανται να συγκλεισθούν επιτυχώς και ανεπίπλεκτα με LASER Nd-YAG 1064nm.

Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 4
Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 5
Φυσικά, τα αποτελέσματα είναι πάντοτε καλύτερα στις περιπτώσεις που οι θεραπείες αυτές γίνονται επικουρικά σε προηγηθείσες σκληροθεραπείες.

Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 6

Γιατί εδώ η Σκληροθεραπεία αποτελεί καλύτερη επιλογή;


1) Βρίσκονται αρκετά βαθιά, οπότε με το LASER δεν θα μπορεί να αποδοθεί επαρκής θερμική ενέργεια εκλεκτικά στο τοίχωμα τους και να προκληθεί αποτελεσματική σύγκλειση τους

2) Η χρήση LASER μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα του δέρματος και σε θρόμβωση (αντί σύγκλεισης των αγγείων), γεγονότα όχι ιδιαιτέρως επιθυμητά, όταν το ζητούμενο είναι η αποκατάσταση της αισθητικής. Αυτό γίνεται γιατί τα LASER τα οποία μπορούν να αποδώσουν ικανή θερμική ενέργεια σε βάθος, απορροφώνται κυρίως από το αίμα και όχι από τα ίδια τα αγγεία

3) Η ροή του αίματος εντός των δικτυωτών και αραχνοειδών φλεβών είναι ικανή να εξασφαλίσει την παρατεταμένη δράση της σκληρυντικής ουσίας επί του αυλού τους, καθώς είναι σχετικώς αργή (μπλε χρώμα) 

4) Η σχετικά αυξημένη διάμετρος του αυλού τους τις καθιστά τεχνικά καταλληλότερες για παρακέντηση (και άρα, κατάλληλες για σκληροθεραπεία)
Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 7

Τηλαγγειεκτασίες

 

  • Ευρυαγγείες κόκκινου χρώματος (<1cm)

Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 8

Οι ζωηρού ερυθρού χρώματος ευρυαγγείες, διακριτής γραμμοειδούς μορφολογίας και διαμέτρου μικρότερης του 1 χιλιοστού, γνωστές και ως τηλαγγειεκτασίες, είναι συγκλείονται αποτελεσματικότερα με LASER Nd-YAG 1064nm, αφού εξασφαλίζεται η απόδοση ικανής θερμικής ενέργειας σε σύντομο χρονικό διάστημα και σε εξαιρετικά επιφανειακό επίπεδο, χωρίς σημαντικούς ερεθισμούς και παρενέργειες από το περιβάλλον αυτές δέρμα.

Αντιθέτως, σε περιπτώσεις κόκκινων ευρυαγγειών με νεφελοειδή μορφολογία, συρρεουσών σε διάφορους σχηματισμούς, μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα η ακτινοβόληση με Pulsed-dye-V-Beam 595nm, εξαιτίας της ικανότητας του να διαχέεται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση, συγκρινόμενη με τα άλλα είδη LASER, ακόμη και σε επιφανειακές βλάβες.

Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 9
Θα πρέπει να τονισθεί ότι για τις κόκκινες ευρυαγγείες η LASER ακτινοβόληση αποτελεί πολλές φορές μοναδική θεραπευτική λύση, αφού τις περισσότερες φορές είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στην σκληροθεραπεία.
 
Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 10

Γιατί εδώ το LASER αποτελεί καλύτερη επιλογή;


1) Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ενδοδερμικές, συνεπώς κατάλληλες για συγκεντρώσουν ικανή θερμική ενέργεια στο τοίχωμα

2) Η χρήση LASER μπορεί να οδηγήσει σε συγκόλληση και όχι θρόμβωση, καθώς η θερμική ενέργεια συγκεντρώνεται στο τοίχωμα των αγγείων και όχι στο αίμα του αυλού τους. Σε αυτή την περίπτωση και η επιβάρυνση του δέρματος είναι αμελητέα, όποτε αποφεύγονται και δυσάρεστες επιπλοκές, όπως ερεθισμοί και εγκαύματα αυτού

3) Η ροή του αίματος είναι γρήγορη σχετικά (κόκκινο χρώμα), οπότε οδηγεί σε ταχεία απομάκρυνση των σκληρυντικών ουσιών και άρα σε εξασθενημένη δράση τους

4) Η μικρή διάμετρος τους αυλού τους καθιστά δυσκολότερο να παρακεντηθούν επιτυχώς, διαπίστωση που δεν είναι απαγορευτική για σκληροθεραπεία, αλλά ούτε και δεσμευτική βέβαια, και που σχετίζεται σαφώς με τις δεξιότητες και την εμπειρία του θεράποντα Αγγειοχειρουργού

Ποιά είναι η ιδανική θεραπεία για τις ευρυαγγείες μου; Σκληροθεραπεία ή LASER; 11